MATIKKA 5 YHTÄLÖT

YHTÄLÖT

Tässä jaksossa opimme ratkaisemaan yhtälöitä ja epäyhtälöitä erilaisin keinoin. Opimme myös ongelmanratkaisua yhtälön avulla.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Desimaalilukuja Marjatan nelosten kanssa


Alkutunnin harjoittelimme älytaululla tuhattaiturin opetustuokioiden avulla, mutta kerron tässä vain appseista.

 

Yllätyksekseni huomasin, että lähes missään lataamassani ja hyväksi kokemassani matikan appsissa ei ollut harjoituksia desimaaliluvuille. Kyselin ryhmässä "Tablet-laitteet opetuksessa" , eikä yhtään vinkkiä tullut. Kokeiltuani monia, päädyin Math Pentagoniin, jonka sisällöistä desimaaliluvut löytyivät.

 

Math Pentagon on ohjelma, josta voi ostaa käyttöoikeutta. Otin vain demon. Seuraavaksi sinne piti rekisteröityä opettajana. ( jihuu, jälleen käyttäjätunnus, salasana kahteen kertaan ja kaikki mahdolliset muut jutut!! )

No, juttu ei ollut sillä selvä, vaan seuraavaksi oli lähetettävä sähköpostit kaikille oppilaille. Koska meillä on jokaisella iPadilla oma sähköpostiosoite, niin laitoin oppilaikseni ubiko05@me.com, ubiko06@me.com,... ubiko25@me.com. Nyt, kun olen kutsunut jokaisen iPadin tähän ohjelmaan, ei kenenkään muun ainakaan tässä demovaiheessa tarvitse syöttää näitä tietoja uudelleen.

No, kun olin saanut nämä tehtyä, ohjelma nakkasi minut Math Pentagonin verkkosivuille, eli päästäkseni edes kokeilemaan ohjelmaa, täytyi palata takaisin appsiin. Nyt kuitenkin alalaitaan oli ilmestynyt työkaluja, joista yksi oli "practice". Sitä painamalla pääsi valikkoon, missä oli tarjolla kaikki matematiikan sisällöt. Kun valitsi desimaaliluvut, aukeni taas parisenkymmentä vaihtoehtoa. No, valitsimme "hundreths" eli sadasosat.

Tästä aukeni tehtäväsivu, johon tuli ensin tehtävä. Samalla tuli näkyviin eri värisiä kyniä ja sivu toimi elektronisena paperina, jolla tehtävän pystyi ratkaisemaan. Kun oli mielestään valmis, piti painaa "next" - nappulaa, josta sitten tuli 4-5 vastausvaihtoehtojen, joista piti valita oikea. No, vain muutama oppilas ehti tällä ensimmäisellä tunnilla tähän saakka, joten oppilaat kysyivätkin, saavatko he tehdä välitunnilla ja että milloin on seuraavan kerran.

 

Välitunnilla oppilaat pompottelivat murtolukuja oikealle kohdalle lukusuoraa tosi hauskalla motion math-appsilla. Jos oli oppinut arvioimaan murtolukujen suuruuden, pääsi seuraavalle tasolle pomppimaan.

 

 

 

 

 

Yksi hyvä apps desimaalilukuihin olisi Math 4 Grade. Siihen ei tarvitse kirjautua, ja sen kanssa pelataan matematiikan sisältöjä valiten ensin itselle hauska avaruushahmo. Mutta ohjelmassa tehtävätyypit vaihtuvat koko ajan ja ne ovat englanniksi, joten se siitä yksilöllisestä etenemisestä...

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti